Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тема на конференцията е "Заболявания на гръбначния стълб"

Първа национална конференция по вертебрология

Първата национална конференция по вертебрология
Снимка: Медицински център "Павел баня",

За първи път у нас медици от няколко специалности ще се съберат на 26 януари в Павел баня на конференция по вертебрология. 

Лекари по физиотерапия, неврология, неврохирургия, ортопедия, рентгенология и други ще участват в първия по рода си форум, за да обменят и обобщят знанията си от различните медицински дисциплини, които са необходими в ежедневната им лечебна дейност. 

Организатори на Първата национална конференция по вертебрология от 26 до 28 януари са Медицински център "Павел баня", основан от потомствените лекари – фамилия Гечеви, с подкрепата на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация (АФМР). 

Председател на Организационния комитет е д-р Йордан Гечев – автор на първия и единствен учебник по вертебрология, а членове са: акад. проф. Д-р Иван Миланов, дмн, проф. д-р Кирил Панайотов, дм, доц. Галина Мръцкова, дм, д-р Стоимен Гечев, д-р Гергана Гечева, д-р Ченко Чалъков.

Тема на конференцията е "Заболявания на гръбначния стълб" с основни направления: диагностика, консервативна терапия, хирургично лечение, физиотерапия и кинезитерапия, профилактика вариа. Лекциите са разпределени в пет научни сесии в два дена.

Очаква се да бъдат връчени награди за принос в развитието на Физикалната и рехабилитационна медицина и за принос в развитието на Вертебрлогията.

Медицински център Павел Баня ще учреди ежегодна стипендия за млад лекар - специализант по Физикалната и рехабилитационна медицина на името на проф. Георги Гечев. 

По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна