Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хлебарка в храната на детето! Затвориха детска кухня в Монтана

Снимка: FB/Cvetelina Cvetkova
Чуй новината! Чуй новината:

Майка намери хлебарка в храната на детето си. Ястието е взето от Детска млечна кухня в Монтана. Жената публикува снимки на "находката" в социалните мрежи, а постът ѝ предизвика възмущение.

"Прибрах се вкъщи и започнах да храня детето, беше някаква мусака. Натъкнах се на хлебарка. Тя беше цяла… На никого няма да му стане приятно да намери такова нещо в храната на детето си", коментира майката Цветелина Цветкова.

"Това е изключително неприятен случай и искам да се извиня на нашите потребители. Последната дезинсекция е извършена по план на 24 януари, а случката с хлебарката е на 25 януари. След това са направени необходимите проверки от Агенция по храните, от община Монтана по документацията, която е в детската кухня. Очакваме резултатите", каза пред bTV управителят на ДМК – Монтана Графиня Михайлова.

Тя обясни, че ситуацията с насекомите се проследява няколко дни след дезинсекцията, и ако има проблем, отново ще се викне фирмата, за да повтори обработката.


"Тук персоналът се старае доста", настоя Нина Евтимова, която следи процеса по приготвяне на храната.

От детската кухня бяха категорични, че всеки родител може да влезе в помещението, в което се приготвя храната, и да види каква е хигиената.

"Сигналът го получихме на 25 януари, а проверката се извърши на 26 януари, защото кухнята беше спряла работа. Установи се наличие на единични насекоми в най-труднодостъпни места. Видимо не е имало вредители. След проверката е установено, че бизнес операторът е спазил програмата, която има за дезинсекция. Санкция има и кухнята е затворена временно", заяви д-р Иванка Делева, началник отдел "Контрол на храните" в ОДБХ Монтана.

По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна