Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рашфорд е признал за нарушаване на правилника, връщат го в състава

Маркъс Рашфорд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд е поел отговорност пред ръководството на клуба за нарушението на дисциплинарния правилник, потвърдиха от клуба. В средата на миналата седмица английският национал пропусна тренировка на тима, след като преднната вече бе на парти в клуб в Белфаст.

Снимките на Рашфорд от нощното заведения бързо се появиха в медиите и случаят се превърна в скандал, а 26-годишният футболист бе изваден от групата на тима за двубоя с Нюпорт Каунти от четвъртия кръг на Купата на Англия в неделя. Тогава мениджърът на "червените дяволи" Ерик тен Хаг заяви, че това е "вътрешен въпрос, с който той ще се занимава".

В крайна сметка от клуб потвърдиха официално, че е имало нарушение на вътрешния правилник. "Маркъс пое отговорност за действията си. Проблемът бе разрешен спрямо вътрешния дисциплинарен правилник и случаят вече е приключен", заявиха от Юнайтед.

Това означава, че Рашфорд най-вероятно ще се завърне в игра за предстоящото гостуване на Уулвърхемптън в четвъртък в мач от Висшата лига.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна