Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лара Гут първа в гигантския слалом в Италия

Лара Гут-Бехрами
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Швейцарката Лара Гут-Бехрами спечели гигантския слалом в италианския курорт Кронплац от Световната купа по ски алпийски дисциплини при жените.

32-годишната Гут-Бехрами бе напълно категорична в победата си и я постигна с повече от секунда разлика. Тя успя да си изкове успеха си още в първия манш, в който даде най-добро време от 1:00.48 минути. Във втория манш швейцарката запази високото ниво в представянето си и макар да даде трето време, това по никакъв начин не застраши лидерството ѝ.

Гут-Бехрами стигна до победата с общо време от двата манша от 2:00.64 минути. 

Втората позиция бе разделена от Алис Робинсън от Нова Зеландия и Сара Хектор от Швеция, които останаха на 1.09 секунди от победителката. Четвърта на 1.23 секунди завърши норвежката Рагнхилд Мовинкел, а представителките на домакините София Годжа и Федерика Бриньоне се наредиха пета и шеста, съответно на 1.39 и 1.45 секунди от победителката.

В първия манш участие взе и италианката Луиза Бертани, която кара за България. Тя завърши на последното сред финиширалите 51-во място.

В генералното класиране за Световната купа води американката Микаела Шифрин, която пропусна днешния старт заради контузия. Рекордьорката по победи при мъжете и жените има 1209 точки. Втора с 1114 точки е Лара Гут-Бехрами, а на трето място с 878 е Федерика Бриньоне.

В подреждането в дисциплината гигантски слалом води Гут-Бехрами с 585 точки, с 85 повече от втората Бриньоне и със 133 пред третата Хектор.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна