Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона и Атлетико с минимални успехи

Виктор Роке (в дясно) вкара единствения гол за Барса.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Барселона се върна на победния път, след като надви Осасуна с 1:0 у дома в мач от 22-ия кръг на Ла Лига. Каталунците записаха загуби от Атлетик (Билбао) и Виляреал в последните си два двубоя, а в сряда вечер имаха затруднения срещу Осасуна, но все пак грабнаха трите точки.

На "Ноу Камп" единствения гол в срещата отбеляза резервата Виктор Роке в 63-та минута, а малко след това гостите останаха с човек по-малко след втори жълт картон на защитника Унай Гарсия.

В другия мач от снощи нападателят Мемфис Депай вкара в последната минута и Атлетико (Мадрид) спечели с 2:1 срещу Райо Валекано, с което столичани се изкачиха на трето място в класирането на испанското първенство по футбол. Отборът на Диего Симеоне е с 47 точки и е равен с четвъртия Барселона, но води по голова разлика.

Атлетико и Барса са на седем точки от Реал (Мадрид) и на осем от лидера в класирането Жирона.

Защитникът Рейнилдо Мандава даде преднина на Атлетико в 35-ата минута, но Алваро Гарсия изравни седем по-късно с удар от границата на наказателното поле. Антоан Гризман обаче намери Депай пред вратата в края на мача и нидерландският национал бе точен за крайното 2:1.

Райо Валекано е 13-и в класирането с 24 точки от 22 мача.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна