Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нидерландец спаси 2 мачбола и отстрани Музети

Талон Грийкспор благодари на публиката като козирува.
Снимка: abnamro-open.nl

Първата ракета на Нидерландия Талон Грийкспор се класира за осминафиналите на АТР 500 тенис турнира в Ротердам по много драматичен начин.

В зала „Ахой“ той надделя над Лоренцо Музети от Италия след 3:6, 7:6(7), 7:6(3) след 2:56 часа игра на централния корт, благодарение и на публиката.

Миналогодишният полуфиналист Грийкспор беше близо до отпадането, но измъкна втория сет в тайбрек. В третия той губеше с 1:4 гейма, но успя да навакса за 4:4. В 12-ия гейм роденият в Амстердам тенисист спаси два победни мачбола и после спечели двубоя във втория тайбрек.

„Това беше една от хубавите ми и ценни победи! Защото е много важно да печелиш, когато нямаш ден. За щастие сервирах добре при двата мачбола срещу мен“, заяви 29-ият в света Талон на пресконференцията след успеха.

„Ако играех в чужбина, този мач можеше да завърши по съвсем друг начин. Аз обичам да играя в Нидерландия и Ротердам. Публиката ме подкрепяше и това ми позволи да направя този обрат“, призна Грийкспоор.

На осминафиналите той очаква победителя от двубоя тази вечер между Хуберт Хуркач и Иржи Лехечка.

В последния мач от програмата снощи шампионът от 2022 година Феликс Оже-Алиасим надигра американския квалификант Максим Креси със 7:6(3), 7:6(8). В тайбрека на втората част канадецът отрази общо три сетбола преди да триумфира.

Следващият опонент на Оже-Алиасим ще стане ясен днес след мача между втория Андрей Рубльов и Зизу Бергс.

Очаква се във вторник шестият поставен в схемата Григор Димитров да направи първа тренировка в зала "Ахой". Днес ще стане ясен и съперникът на българина, ако утре се наложи над Лоренцо Сонего. Той се определя от унгарското дерби на корт 1 между Фабиан Марожан и Мартон Фучович.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени