Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аякс и Айнтрахт с ремита в лига на конференциите

Лига на конференциите
Снимка: uefa.com

Нидерландският гранд Аякс осъществи частичен обрат и стигна до 2:2 в края срещу норвежкия Бодьо/Глимт с 1:2 в първа среща от 1/16-финалите в Лигата на конференциите.

Датският талант Алберт Грьонбек даде аванс от 2 попадения на гостите в Амстердам, разписвайки се първо в 16-ата, а после в 64-ата минута.

Точен за домакините в добавеното време от дузпа бе резервата Бранко ван ден Боомен, а заради нарушението, довело до наказателния удар, изгонен беше Бьортуфт от норвежкия тим.

Той изпусна успеха в 97-ата минута, когато ветеранът Стивън Бергуис оформи крайното 2:2.

В друг мач, игран днес, белгийският Юнион Сен Жилоаз също навакса изоставане от два гола и стигна до равенство 2:2 при домакинството си на германския Айнтрахт (Франкфурт).

Фарес Шайби и Саша Калайджич дадоха преднина от 2:0 на Айнтрахт още до десетата минута, но половин час след началото Матиас Расмусен намали на 1:2.

Домакините притиснаха съперника си в началото на второто полувреме и в 68-мата минута Густаф Нилсон бе точен за 2:2.

Юнион обаче не успя да стигне до пълен обрат, тъй като в 78-мата минута Шарл Ванют бе изгонен с червен картон и остави домакините с човек по-малко. Това позволи на Айнтрахт да запази равенството и да вземе добър резултат преди реванша във Франкфурт след седмица.

Категорична победа постигна австрийският Щурм Грац, който се наложи с 4:1 над гостуващия Слован Братислава.

Мачът започна с размяна на голове, като Мика Бирет даде аванс на Щурм в четвъртата минута, а в осмата Гелсон Родригеш изравни за Слован.

Йон Горенц Станкович даде нов аванс на тима от Грац в 27-мата минута, а в 64-тата минута Отар Китеишвили покачи на 3:1 от дузпа. Крайното 4:1 бе оформено от Амад Камара в добавеното време на мача, а преди това тимът на Слован остана с десет души след червен картон на Владимир Вайс в 78-мата минута.

В друг резултатен сблъсък норвежкият Молде се наложи с 3:2 над гостуващия Легия Варшава.

Фредрик Гулбрандсен откри в 12-ата минута, а седем по-късно покачи на 2:0. В 24-тата минута Молде стигна до трети гол чрез Маркус Коса и изглеждаше, че ще разгроми съперника си.

Полският представител обаче надигна глава през второто полувреме и улесни сериозно задачата си за реванша във Варшава след седмица след голове на Жосуе и Рафал Аугустиняк в последния половин час.

В друг двубой, игран в четвъртък вечер, гръцкият Олимпиакос спечели с 1:0 домакинството си на унгарския Ференцварош с гол на Аюб ел Кааби в 83-ата минута.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВИТЕ 1/16-ФИНАЛИ В ЛИГАТА НА КОНФЕРЕНЦИИТЕ:

Молде (Норвегия) - Легия Варшава (Полша) 3:2

Олимпиакос (Гърция) - Ференцварош (Унгария) 1:0

Юнион Сен Жилоаз (Белгия) - Айнтрахт Франкфурт (Германия) 2:2

Щурм Грац (Австрия) - Слован Братислава (Словакия) 4:1

Аякс (Нидерландия) - Будьо/Глимт (Норвегия) 2:2

Бетис (Испания) - Динамо Загреб (Хърватия)   0:1

Макаби Хайфа (Израел) - Гент (Белгия)   1:0

Сервет (Швейцария) - Лудогорец 0:0

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени