Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джим Ратклиф финализира сделката за Манчестър Юнайтед

Сър Джим Ратклиф на "Олд Трафорд".
Снимка: manutd.com

Сделката за закупуване на 27,7 процента от акциите на Манчестър Юнайтед от страна на сър Джим Ратклиф е финализирана, съобщиха от 20-кратните шампиони на Англия. Британският бизнесмен вече официално е собственик на малко повече от една четвърт от "червените дяволи".

Макар и да нямат мажоритарен дял, Ратклиф и неговият екип ще има пълен контрол над футболната дейност и спортните решения, които се взимат в клуба. 

"Да стана съсобственик на Манчестър Юнайтед е голяма чест и голяма отговорност. Сделката е финализирана, но това е едва началото на нашето пътешествие да върнем Манчестър Юнайтед на върха в английския, европейския и световен футбол, както и да осигурим на нашите фенове първокласни съоръжения. Работата по тези цели започва на бързи обороти от днес", коментира Ратклиф, който е собственик и на френския елитен Ница.

Ратклиф вече започна ключовите назначения в ръководната йерархия на Манчестър Юнайтед. Клубът си осигури услугите на Омар Берада от градския съперник Манчестър Сити, който ще бъде изпълнителен директор. Работи се и по привличането на спортния директор на Нюкасъл Дан Ашуърт, но "свраките" искат огромно обезщетение в порядъка на 20 милиона паунда, което пречи на сделката.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна