Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри Стоеви на полуфинал след успех срещу водачките

Стефани (на преден план) и Габриела Стоеви записаха трета победа в турнира.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Петите поставени Габриела и Стефани Стоеви на двойки на турнира по бадминтон от сериите Супер 300 в Мюлхайм, Германия, се класираха на полуфиналите. Състезанието е с награден фонд 210 хиляди долара.

Българките победиха водачките в схемата и 18-и в света Нга и Пю Йеюн от Хонконг с 21:17, 21:15 след 44 минути игра. Така те записаха първи успех срещу тези съпернички в третия мач помежду им.

Сестрите започнаха отлично срещата, поведоха със 7:4 точки, но азиатките изравниха при 7:7. Стоеви се мобилизираха и задължителната почивка дойде при 11:9 в тяхна полза. Трикратните европейски шампионки продължиха да доминират и стигнаха сравнително лесно до 20:16. След това реализираха втория си гейм пойнт с мощен смаш на Стефани Стоева.

В следващата игра паузата дойде при 11:10 за българките, които са №26 в ранглистата. После двукратните златни медалистки от Европейските игри дръпнаха с 15:12 след много дълго разиграване. Преднината им нарасна още при 19:14. При 20:15 стигнаха до пет мачпойнта и ликуваха при първия, когато съперничките изкараха перото в аут.

За място на финала Габриела и Стефани Стоеви ще трябва да преодолеят и третите в схемата французойки Марго Ламбер и Ан Тран, които отстраниха на полуфиналите на Европейските игри миналата година. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна