Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дишай… или Наталия Маева от "Христо Ботев" в "Гласовете на радиото"

Съдбата си знае работата… Като студент по журналистика тя се озовава в БНР – младежкото предаване "Радио ГаГа" по програма "Христо Ботев". После години се бори със здравословните си проблеми, за да се озове отново в общественото радио, само че като част от сайта на "Христо Ботев". От няколко месеца пък оглавява редакция "Новини, образование и култура", отново в програма "Христо Ботев".

Наталия Маева – живият пример на човек, който се е преборил за живота си и се е върнал на работа. Тя е една от малкото българки, претърпели белодробна трансплантация в чужбина – носи в тялото си словенски бял дроб, благодарение на който диша и сбъдва мечтите си – да пътува, да се разхожда, а и да работи това, което обича.

През 2012 г.  учредява Българското общество на пациентите с пулмонална хипертония – нейният начин да вникне в болестта, да я разбере, да се бори с нея, да открие помощ не само за себе си, а и за всички онези, които се нуждаят от подкрепа.

Битката, която води от години, е достъпът до кислородолечение в домашни условия – има отпуснати пари – 5 млн. лева в НЗОК, но няма правила за отпускането на кислородните концентратори на нуждаещите се. Един омагьосан кръг, който политиците ни трябва да разплетат.

В работата си е аналитична и педантична. Вижте историята на Наталия Маева във видео подкаст поредицата "Гласовете на радиото":



По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени