Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Форсберг иска да се завърне в РБ Лайпциг като директор

Емил Форсберг (вдясно) иска да се върне в Лайпциг.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шведският полузащитник Емил Форсберг обмисля завръщане в РБ Лайпциг като директор, когато договорът му като играч в Ред Бул Ню Йорк изтече в края на 2026 г.

32-годишният Форсберг игра в Лайпциг от 2015 г., преди да напусне през януари за сателитния им клуб в САЩ.

"Факт е, че трябва да се върна в Лайпциг по някакъв начин. Вярвам, че имам още много да дам", каза Форсберг пред "Билд".

Форсберг предположи, че може да се върне като спортен директор, след като е научил много от бившия спортен директор и треньор на Лайпциг Ралф Рангник, когото той нарече „фантастичен наставник".

"Видях и научих много от него. Как един потенциален нов играч се адаптира към клуба, какви ценности има играчът, какво наистина го мотивира. Научих много от Ралф в това отношение," каза Форсберг.

Форсберг каза, че бившият член на борда на Лайпциг Макс Еберл, сега в Байерн Мюнхен, е причината да напусне след 325 мача със 71 гола и 68 асистенции.

"Наистина исках да остана, но исках перспектива след 2025 г. Но тогава нещата се случиха и всичко тръгна в друга посока. Еберл ми направи предложение, което не приех. Не исках да печеля повече, дори бих приел малко по-ниска заплата. Но тогава трябваше да се откажа от 50%. Не се чувствах уважаван! Винаги съм давал всичко за Лайпциг", каза Форсберг.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна