Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри Стоеви трети поставени на европейското по бадминтон

Габриела (вляво) и Стефани Стоеви почиват на старта в Саарбрюкен.
Снимка: bfbadminton.bg

Преди минути в Брьондби (Дания) беше изтеглен жребият за европейското първенство по бадминтон, което ще се проведе в Саарбрюкен (Германия) от 8 до 14 април.

На двойки жени трикратните шампионки на Стария континент Габриела и Стефани Стоеви са трети в схемата. Те ще почиват в първия кръг, а във втория очакват дует от Испания или Полша.

Европейското първенство е и последният турнир, който важи за олимпийска квалификация. За момента сестри Стоеви са сред 16-те двойки за Париж 2024, но чак след финалите в Саарбрюкен ще стане ясно кои вземат квоти.

При двойките ще играят и Михаела Чепишева и Цветина Попиванова, които стартират срещу ирландките Кейт Фрост и София Ноубъл.

При мъжете на единично ще ни представя Димитър Янакиев. Той започва с мач срещу натурализирания индонезиец Аде Рески Двукайо, който представя Азербайджан. При успех Янакиев ще се изправ срещу Миха Иванчич от Словения.

При жените Калояна Налбантова играе на старта срещу Милена Шнидер от Швейцария и при успех излиза срещу унгарката Вивиен Шандорхази. Христомира Поповска пък почива в първия кръг.

На двойки мъже Иван Русев и Илиян Стойнов играят в първи кръг с исландците Давид Бьорнсон и Кристофер Финсон. При успех българите се изправят срещу водачите в схемата Ким Аструп и Андерс Расмусен Дания.

На смесени двойки Стойнов и Христомира Поповска ще играят срещу шотландците Адам Прингъл и Рейчъл Андрю.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна