Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италия спечели и втория си мач в САЩ

Италианецът Барела прехвърля вратаря Бураи за 2:0 срещу Еквадор.
Снимка: БТА

Европейският шампион по футбол Италия по футбол записа втора победа в САЩ, след като отборът на Лучано Спалети се наложи над тима на Еквадор с 2:0 в Харисън, щата Ню Джърси.

Лоренцо Пелегрини откри резултата още в третата минута на срещата, като направи добавка от около 20 метра, след като шут от пряк свободен удар бе отбит от стената с еквадорски играчи. Скуадра адзура имаше осезаемо предимство през първата част, но пропусна няколко възможности. През второто полувреме Еквадор успя да изравни играта, но не и да създаде сериозни възможности за гол пред вратата на съперника. В добавеното време на мача Николо Барела оформи крайното 2:0, като завърши успешно контраатака.

Селекционерът на Италия Лучано Спалети направи много промени в състава си в сравнение с предишната контрола, спечелена срещу Венецуела с 2:1 в Форт Лодърдейл, Флорида.

Тимът на Италия, който се класира за Евро 2024 едва през баражи, ще има за съперници в групата си по време на турнира отборите на Албания, Испания и Хърватия.

"Връщаме се с убеждението, че много от тези играчи ще бъдат част от отбора по време на европейското първенство. Бяхме добри, играха всички, направихме два хубави мача. Във втория направихме това, което си говорихме след първия и затова съм доволен. Имахме проблеми заради пътуването и температурите, но всичко бе организирано добре от федерацията", каза след мача Спалети. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени