Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вегас Голдън Найтс с важен успех в НХЛ

Шампионите от ВЕгас Голдън найтс ликуват след победния гол в продължението.
Снимка: БТА

Джонатан Марчесо вкара в продължението и гостуващият Вегас Голдън Найтс победи Сейнт Луис Блус с 2:1 в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Така шампионите останаха фаворити за втората "уайлд кард"  квота в Западната конференция с комфортен аванс от пет точки срещу днешния си съперник.

Павел Дорофеев също се разписа за Голдън Найтс, които спечелиха за трети пореден път. Логан Томпсън спря 31 изстрела на вратата на Златните рицари и освен това отрази наказателен удар на Павел Бухневич в продължението.

Брендън Саад вкара единствения гол за Сейнт Луис, а Джордан Бинингтън направи 32 спасявания за Блус, които са с баланс 6-1-1 в последните си осем мача. Сейнт Луис обаче е застрашен от пропускане на плейофите, тъй като има и мач по-малко от Вегас, освен петте точки пасив.

Анже Копитар и Блейк Лизот се разписаха през 1:51 минути в края на втората третина и гостуващият Лос Анджелис Кингс надви Ванкувър Канъкс с 3:2 за четвъртата си поредна победа в редовния сезон. Кевин Фиала също бе точен за "кралете", които са трети в Тихоокеанската дивизия.

Ванкувър, за който точни бяха Сам Лафърти и Брок Боузър, е лидер в Западната конференция и можеше да стане първият отбор със сигурно място в плейофите, ако беше спечелил. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна