Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гребци от Литва се готвят в Пловдив за европейското и Париж 2024

Гребният канал в Пловдив носи късмет на литовците.
Снимка: wru23ch2017.com

За втора поредна година националните състезатели по гребане на Литва са на лагер в Пловдив. Треньорът на отбора Миколас Масилионис отново избра Гребния канал в Пловдив за подготовка на своите възпитаници.

Литовският тим в Пловдив се състои от 12 мъже и 10 жени, които са взели със себе си 35 лодки, предаде БТА.

„Това са елитни състезатели, които имат лодки специално създадени за тях. Освен това, по време на тренировки правим различни комбинации и един и същи гребец може да тренира както в единична лодка, така и на двойка скул, така и на четворка“, обясни разликата между броя на състезателите и на лодките треньорът Миколас Масилионис.

Освен, че е главен треньор на отбора на Литва, той води още и шест гребци от Узбекистан по програма за развитието на гребането, финансирана от Световната федерация по гребане.

„Сега в Пловдив екипът ни се готви за европейското първенство по гребане през април. След това са подборните състезания в Люцерн за олимпиадата в Париж, както и самата олимпиада. Постигаме все по-високи резултати на тренировките, но на състезание – като на състезание, надяваме се Пловдив пак да ни донесе добър късмет“, сподели литовският треньор.

Доволен от сътрудничеството е и Иван Попов, председател на Организационния комитет на международните състезания по гребане в Пловдив и заместник управител на гребен клуб „Хеброс“.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна