Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автомобили са паднали във водата от срутения мост в Балтимор

Снимка: Ройтерс

Контейнеровоз се блъсна в 4-лентов мост на американския град Балтимор в тъмните часове на денонощието и срути съоръжението, при което автомобили и хора паднаха във водата, предаде Ройтерс.

Двама души са извадени от спасители, единият е в "много сериозно състояние". Издирват се още оцелели в р. Патапско, след като 2,5-километрова отсечка от моста Франсис Скот Кий падна във водата.

Корабът е "изгубил тяга", докато е напускал пристанището и екипажът е алармирал властите в Мериленд, че контролът над плавателния съд е изгубен, съобщи Ей Би Си нюз, позовавайки се на доклад на американското разузнаване.

Представители на властите в Балтимор съобщиха, че поне 7 автомобила са паднали във водата, но точният им брой не е известен.

От пожарната на Балтимор заявиха пред Ройтерс, че поне 20 души може да са във водата, заедно с "много автомобили и вероятно камион с ремарке".

Днешният инцидент може да се окаже най-тежкият подобен в историята на САЩ от 2007 г., когато при срутване на мост над река Мисисипи в Минеаполис загинаха 13 души.

Мостът се извисява 56 метра над реката.

Корабът, плаващ под флага на Сингапур, е собственост на Grace Ocean Pte Ltd. Дълъг е близо 300 метра. Сред екипажа му няма пострадали.

Снимка: ЕПА/БГНЕС
По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна