Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аржентина направи обрат срещу Коста Рика

Лаутаро Мартинес (в син екип) бележи третия гол за Аржентина.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният шампион по футбол Аржентина постигна победа с 3:1 над Коста Рика в приятелска среща, която се игра в Лос Анджелис.

Както и в контролата с Ел Салвадор преди няколко дни, спечелена с 3:0, така и сега участие не взе капитанът на аржентинците Лионел Меси, който е с контузия. На негово място в атака започна играчът на Манчестър Юнайтед Алехандро Гарначо, за когото това бе дебют като титуляр с националната фланелка.

Аржентина изпита сериозни трудности до почивката срещу един от най-силните представители на карибския басейн, като на почивката Коста Рика водеше с 1:0 с гол на Манфред Угалде. Нападателят на Спартак (Москва) бе точен в 34-ата минута, довкарвайки топката след удар на Брендън Самора, който бе избит от Валтер Бенитес.

Още в началото на второто полувреме обаче световните шампиони успяха да направят обрат. В 52-ата минута Анхел ди Мария се разписа със зрелищно изпълнение на пряк свободен удар, а четири по-късно Алексис Мак Алистър бе точен след разбъркване след корнер.

Крайното 3:1 бе оформено от Лаутаро Мартинес. Капитанът на Интер използва извеждащ пас на Родриго де Пол и от малък ъгъл прати топката във вратата на костариканците.

За Аржентина победата е трета поредна и 17-а в последните им 18 мача.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна