Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Азаренка и Рибакина се срещат на полуфинал във Флорида

Елена Рибакина е на победа от втори пореден финал в Маями.
Снимка: БТА

Трикратната шампионка Виктория Азаренка запази надеждите си за четвърта титла от Маями, след като се класира за полуфиналите на турнира по тенис за жени на твърди кортове от сериите WТА 1000 с награден фонд 8.77 милиона долара.

Поставената под номер 27 в схемата беларускиня победи трудно Юлия Путинцева (Казахстан) със 7:6(4),1:6, 6:3 за близо три часа игра. Азаренка е шампионка в Маями през 2009, 2011 и 2016 година.

34-годишната тенисистка спаси три сетбола при 5:4 в първия сет, след което не успя да реализира два от своите, преди да удържи нервите си в тайбрека с няколко решителни форхенда.

В третия сет при 5:2 тя пропусна мачбол, но в деветия гейм не сгреши и затвори срещата.

"Много съм щастлива от победата. Хубаво е да се върна в по-късните етапи на турнира, това е, за което работя", заяви беларускинята.

Азаренка ще се изправи срещу друга опонентка от Казахстан на полуфиналите, след като Елена Рибакина надделя над осмата поставена Мария Сакари (Гърция) в друг маратонски сблъсък със 7:5, 6:7(4), 6:4.

Четвъртата поставена и финалистка през 2023-а във Флорида Рибакина, спечели първия сет след късен пробив, преди Сакари, която достигна до финала в Индиън Уелс миналата седмица, да спаси два мачбола и да спечели напрегнатия втори сет след тайбрек.

Тенисистката от Казахстан направи пробив в седмия гейм на решаващия трети сет, след което сервира за победата.

"Нямам думи, защото съм много уморена. Но съм наистина доволна от победата. Беше толкова тежка битка", каза Рибакина, след като спечели двубоя за 2:48 часа.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна