Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Microsoft подготвя чатбот с изкуствен интелект за Xbox

Снимка: theverge.com

Американският уебсайт за технологични новини The Verge цитира изявление на Microsoft Corporation, в което се казва, че компанията работи върху анимиран герой, който ще служи като потребителска поддръжка за Xbox, когато е необходимо, и ще бъде базиран на изкуствен интелект (ИИ или AI).

"Ние тестваме виртуален агент за поддръжка на Xbox, вътрешен прототип на анимиран герой, който може да отправя запитвания по теми за поддръжка на Xbox чрез глас или текст", заяви пред The Verge Хайян Джан, ръководител за игралния изкуствен интелект на Xbox.

"Прототипът прави по-лесно и по-бързо за играчите да получат помощ по теми за поддръжка, използвайки естествен език, като взема информация от съществуващите страници за поддръжка на Xbox", добави той.

Microsoft разшири набора за тестване на своя чатбот за Xbox през последните дни, което предполага, че този прототип "Xbox Support Virtual Agent" може един ден да обработва заявки за поддръжка за всички клиенти на Xbox.

Чатботът на Xbox започва, като пита играчите "Как мога да ви помогна днес?" и може бързо да отговаря на заявки за поддръжка, вариращи от повреден Xbox до помощ за разрешаване на проблеми с платени абонаменти, посочва още електронно издание.

Новината дойде на фона на усилията на Microsoft да включи AI в популярните конзоли за игри в бъдеще.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени