Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пловдив) унижи ЦСКА София, искат оставката на Ел Маестро

Снимка: БГНЕС

ЦСКА София загуби ценни точки в битката за титлата, след като отстъпи с 1:2 у дома срещу Локомотив Пловдив в среща от 27-ия кръг на първенството.

Загубата прекъсна серия от четири поредни шампионатни победи на "червените"  и ги остави на втората позиция с 57 точки, на три след лидера Лудогорец, който има два мача по-малко, а по-късно тази вечер приема Левски.

ЦСКА София бе напълно надигран от Локомотив през първата част и играчите в червено заслужиха освиркванията на своите привърженици, а по адрес на треньора Нестор Ел Маестро се чуха дежурните в последните мачове скандирания "оставка".

Още в 5-а минута гостите стигнаха до попадение, което бе отменено след намесата на ВАР. Ангел Лясков проби от ляво и центрира в наказателното поле, където Бабакар Дион свали топката към Мартин Петков, който с мощен шут не остави шансове на вратаря Бусато. След преглеждане на ситуацията с ВАР попадението бе отменено заради засада на Мичи Нтело, който според тълкуването на съдията е пречел на видимостта на вратаря при удара на Мартин Петков.

Тази сигнална лампичка не събуди отбора на ЦСКА София, който продължи с безидейните си действия и Локомотив продължи да доминира на Националния стадион.

До почивкката пловдивчани имаха още няколко положения, но Оливер Камдем не намери верните продължения на атаките, а веднъж и напречната греда спаси вратата на ЦСКА София след удар на Мартин Петков.

Домакините имаха една по-сериозна възможност за гол в 30-а минута, когато Каранга намери Фаетон, но вратарят на Локомотив отрази удара на национала на Гваделупа.

На почивката Нестор Ел Маестро извърши три промени в състава в опит да промени облика на своя отбор, като в игра се появиха Мартин Стойчев, Браян Кордоба и Тобиас Хайнц, които замениха съответно Емануел Шакич, Енес Махмутович и Станислав Шопов.

В 60-а минута Локомотив Пловдив поведе в резултата след грешка в защитата на домакините. Дион намери Нтело, който на празна врата реализира.

Три минути по-късно Дион бе изведен в наказателното поле от Христо Иванов, но Бусато излезе умело и спаси вратата си от втори  гол.

Влезлият като резерва за Локо Димитър Илиев също имаше ситуация малко по-късно, но се засуети и не успя да нанесе удар, а Мартин Стойчев спаси пред голлинията.

ЦСКА София изравни резултата в 73-а минута с попадение на резервата Данило Асприля. Колумбиецът реализира с глава след прецизно центриране на Тобиас Хайнц.

Две минути по-късно червените получиха отлична възможност да поведе. Хайнц отново се отличи с ювелирен пас за Фернандо Каранга, но бразилецът не успя да преодолее вратаря Кристиан Томов.

Младежкият национал Мартин Стойчев, който се завърна на терена след контузия и влезе в игра на почивката, получи нова травма в коляното и напусна принудително, заменен от Сейни Санянг, за когото това бяха първи игрови минути през пролетния полусезон.

В 84-а минута Локомотив пропусна да поведе отново, след като Бусато спаси с вещина удар с глава отблизо на Ефе Али.

Гостите от Пловдив стигнаха до победата в добавеното време, когато отлична контраатака бе завършена с попадение на Кристиян Пешов.

Веднага след това Матиас Фаетон пропусна да донесе поне точка за ЦСКА София, като от чиста позиция не уцели вратата.

По време на мача, а също след последния сигнал публиката призова Нестор Ел Маестро да подаде оставка.
По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна