Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безмилостен Лудогорец разгроми Левски

Снимка: БТА

Лудогорец спечели категорично с 5:1 у дома срещу Левски в най-интересния мач от 27-ия кръг от Първа футболна лига. "Сините" играха равностойно на фаворита за титлата през първото полувреме, но след почивката разградчани показаха класата си и лесно решиха изхода от дербито. 

Двубоят започна силно за домакините и в третата минута Бърнард Текпетей проби и подаде за Якуб Пьотровски засече топката, но беше блокиран, след което Руан Круз се разписа на празна врата.

След 17 минути игра Левски достигна до изравнително попадение. Патрик-Габриел Галчев получи топката и пусна за Патрик Мислович, който продължи за Марин Петков и младежкият национал преодоля Серджио Падт, разписвайки се за 1:1.

Две минути след почивката резервата Георги Терзиев се възползва от грешка в защитата на гостите и неумела изява на вратаря Пламен Андреев и реализира второто попадение за "зелените" след изпълнение на статично положение от Рик Джонатан.

При разбъркване в наказателното поле в 56-ата минута Терзиев намери Якуб Пьотровски и той покачи на 3:1, решавайки изхода от сблъсъка в Разград. 

Левски пропусна да се върне в мача чрез Цунами, а в 63-ата минута Лудогорец направи контра чрез Пьотровски, който беше изведен на скорост в половината на Левски и подаде за Квадво Дуа, реализирал лесно за 4:1.

Във втората минута на допълнителното време резервата Кайо Видал оформи крайното 5:1 с удар отблизо след бърза контра и неумела намеса в защита на Дейвид Михалев.  

След този успех отборът от Разград има 63 точки и е на 6 пред ЦСКА София. Левски е на четвърта позиция с 51 точки след първото си поражение през 2024 година. 


По публикацията работи: Владислав Стоянов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна