Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия задържа трима предполагаеми съучастници в атентата в "Крокус сити хол" (обновена)

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Федералната служба за сигурност в Русия съобщи, че е задържала в Москва, Екатеринбург и Омск още трима заподозрени във връзка с терористичния атентат в концертната зала "Крокус сити хол" на 22 март, при който загинаха повече от 140 души, а над 500 бяха ранени.  
От Федералната служба за сигурност разпространиха видеозаписи от задържането на тримата. На въпрос дали знаят за какво са задържани, двама от тях отговарят "за терористичния атентат в Крокус сити". Всичките са родени в Централна Азия, като единият има и руско гражданство. Според версията на Федералната служба за сигурност двама от тях превеждали пари за оръжие и транспорт на сочените за преки извършитерли на атентата четирима граждани на Таджикистан, а третият се занимавал с вербуване на съучастници. 
По-рано днес, на среща с профсъюзите, руският президент Владимир Путин заяви, че Русия едва ли може да бъде нападната от ислямски фундаменталисти, защото тя е уникален пример за междурелигиозно и междуетническо единство.
"И на международната сцена Русия се държи така, че едва ли може да бъде обект на нападение от страна на ислямски фундаменталисти. Целта да бъде подкопано единството на руското общество обаче, още повече при сегашните условия, безспорно е налице". 
И секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев, и ръководителят на Следствения комитет Александър Бортников вече обвиниха за атентата украинските служби за сигурност.

По публикацията работи: Георги Николов и Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна