Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море победи Локомотив (София) и излезе на второ място в класирането

Снимка: БФС

Черно море победи Локомотив (София) с 3:0 и излезе на второ място във временното класиране на efbet Лигата с 58 точки. И трите гола за „моряците“ вкара Атанас Илиев през първата част. Загубата е четвърта поредна за столичните „железничари“, които остават с 25 точки в актива си.

Първоначално в стартовия състав на гостите като титуляр бе записан Гонсало Кардосо, но футболистът получи травма по време на загрявката и на негово място срещата започна Лука Иванов.

Първото сериозно положение в мача бе за домакините. В 9-ата минута Мазир Сула центрира в наказателното поле на гостите от свободен удар отляво, Атанас Илиев успя да засече топката с глава, но вратарят на Локомотив Жарко Истатков успя да избие. Топката попадна у Виктор Попов, който стреля от дистанция, но неточно. Минута по-късно Уеслен Жуниор бе изведен в добра позиция отдясно по атаката на Черно море, напред е стреля, но ударът му бе слаб и вратарят Жарко Истатков отново спаси.

В 19-ата минута Черно море можеше да открие резултата. Цветомир Панов бе изведен в отлична позиция отляво в наказателното поле на гостите и стреля по диагонал, но вратарят Жарко Истатков изби топката в корнер. В 21-ата минута домакините откриха резултата. Пабло Гарсия намери на границата на наказателното поле на столичани Атанас Илиев, който с хубав удар по диагонал вкара за 1:0. В 25-ата минута Уеслен Жуниор можеше да удвои преднината на Черно море. Той бе изведен сам срещу вратаря на гостите Жарко Истатков, който обаче успя да спаси.

В 26-ата минута домакините вкараха втори гол. След грешка в наказателното поле на Локомотив на Антони Иванов от гостите, топката стигна до Атанас Илиев, който с топовен изстрел от десетина метра по диагонал вкара за 2:0. В 27-ата минута бе първата сериозна възможност за „железничарите“. Ивайло Найденов стреля опасно от дистанция, но топката премина над вратата на домакините.

Четири минути след това Андреяс Калкан стреля опасно по диагонал отляво, но топката попадна в ръцете на вратаря Жарко Истатков. В 38-ата минута домакините вкараха ново попадание. Андреяс Калкан изведе в отлична позиция в наказателното поле на гостите Атанас Илиев, който стреля мигновено и вкара своя трети гол в мача и трети за Черно море.

В началото на втората част в 47-ата минута Локомотив можеше да намали пасива си. След разбъркване в наказателното поле на домакините, топката стигна до Симеон Мечев, който стреля опасно от дъгата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри от вратата.

В 72-ата и 73-ата минута вратарят на гостите Жарко Истатков предотврати на два пъти сигурен гол, след като спаси опасни удари на Атанас Илиев и Васил Панайотов.

В 77-ма минута Атанас Илиев стреля опасно от дистанция, но топката премина встрани от вратата на Локомотив. В 83-ата минута Бруно Франко от гостите шутира силно по диагонал отляво, но вратарят Иван Дюлгеров успя да улови.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна