Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андреа Довициозо с тежко падане на мотокрос

Андреа Довициозо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият пилот в MotoGP Андреа Довициозо е паднал тежко днес на мотокрос трасето Терануова Брачолини, съобщи вестник La Gazzetta dello Sport. Според първите информации италианецът е получил травми на главата, но се чака допълнителна информация от болницата във Флоренция, където той е бил докаран с хеликоптер.

Медицинският екип е пристигнал много бързо и 38-годишният Довициозо е бил откаран в болница, като първоначалната диагноза е, че той е в стабилно състояние, но има нужда от подробни прегледи, като се смята, че няма опасност за живота му.

Това не е първият мотокрос инцидент на Довициозо, който през 2020 пак записа тежко падане и за известно време загуби съзнание, а след това се възстановяваше от счупена ключица.

Довициозо е един от най-успешните пилоти в историята на MotoGP като има три поредни вицешампионски титли от 2017 до 2019, а преди това - през 2004 стана световен шампион в клас до 125 кубически сантиметра. В MotoGP “Професора”, както наричат Довициозо има 15 победи и 62 подиума.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна