Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с втора загуба на отборния турнир по тенис "Били Джийн Кинг къп"

Виктория Томова, Гергана Топалова, Изабелла Шиникова, Лия Каратанчева и Магдалена Малеева (капитан)
Снимка: БФ Тенис

България загуби от Дания с 1:2 победи във втората си среща от първа група на Евро-африканската зона на отборния турнир по тенис за жени "Били Джийн Кинг къп", която се провежда в Оейраш (Португалия).

Вчера националките отстъпиха с 1:2 и пред Унгария. Така България ще завърши на последното място в групата независимо от резултата в мача срещу Австрия. До момента Австрия е лидер в групата с две победи от два мача. 

При това положение българките ще играят за оставане с последните два отбора от другите групи. Само един от тези три тима ще запази мястото си в първа група на Евро-африканската зона на "Били Джийн Кинг къп" и през следващата година.

В първата среща на сингъл Лия Каратанчева загуби от Йохане Свендсен с 2:6, 2:6, а след това Виктория Томова допусна поражение от Клара Таусон с 4:6, 2:6.

В срещата на двойки Лия Каратанчева и Изабелла Шиникова победиха Лаура Брункел и Ребека Мунк Мортенсен с 6:4, 6:4 за 76 минути.

България е в състав Виктория Томова, Гергана Топалова, Изабелла Шиникова, Лия Каратанчева и Магдалена Малеева (капитан).


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна