Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След издадена европейска заповед за разследване от Белгия

Разследват престъпна група за трафик на психотропни вещества и пране на пари

Снимка: БГНЕС

Жандармерията и полицията претърсиха днес офиси на счетоводна фирма в София. Акцията е след издадена европейска заповед за разследване от Кралство Белгия. Разследването е срещу престъпна група, занимавала се с трафик на психотропни и упойващи вещества и пране на пари.

Екипите на органите на ред влязоха в два счетоводни офиса в София днес преди обед. Според данни на разследващи претърсването е имало за цел да изземе документи.

Операцията става факт след издадена европейска заповед за разследване от съдия следовател в град Антверпен, Белгия. Действията са насочени срещу организирана престъпна група, която се занимава с трафик на психотропни и упойващи вещества и пране на пари. За действията на полицията има дадено разрешение от съдия от Софийския градски съд, обясниха пред "Хоризонт" от прокуратурата.

От МВР все още не са потвърдили официално, че счетоводната фирма е свързана с депутата Настимир Ананиев, каквато информация се появи.

Самият Ананиев заяви следното:

"Не съм притеснен, чух се с мениджъра - каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали и искат документи. Чакат счетоводителката, която е на половин работен ден, да дойде да ги предостави…Не може журналистите да разберат преди хората, които се занимават с дейността какво се случва. За мен това е политическа бухалка, която в момента се опитва по някакъв начин да се върти и не виждам абсолютно нищо нередно".

Вероятно повече информация за акцията ще бъде дадена след нейното приключване.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна