Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синер с бърз успех в Монте Карло, шампионът Рубльов отпадна

Яник Синер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният номер 2 в тениса Яник Синер показа отново отличната си форма, като се наложи над американеца Себастиан Корда с 6:1, 6:2 само за час и 15 минути игра на турнира в Монте Карло от сериите Мастърс 1000. 

Шампионът от Откритото първенство на Австралия направи три пробива в първия сет и комфортно го спечели. Италианецът направи и два брейка във втората част, като не остави шансове на Корда. Синер записа 17 печеливши удара срещу 7 за съперника и направи само 9 непредизвикани грешки срещу 21 за американеца. На осминафиналите Яник Синер ще срещне германеца Ян-Ленард Щруф.

Шампионът от миналата година Андрей Рубльов от Русия отпадна още на старта, като загуби от австралиеца Алексей Попирин с 4:6, 4:6. Рубльов започна по-силно, като имаше две точки за пробив при 1:0 в първия сет, но вместо това Попирин се защити и първи проби съперника си за 3:1. При 3:5 руснакът спаси два сетбола на свой сервис, а след това един и при подаването на Попирин, но при четвъртия се предаде - 4:6.  Във втората част Алексей Попирин направи решаващ пробив за 5:4, а след това затвори мача на свой сервис.

В следващата фаза австралиецът ще играе със сънародника си Алекс де Минор, който се наложи над нидерландеца Талон Грикспоор с 2:6, 6:2, 6:3.

Стефанос Циципас записа 12 поредни гейма за победата над аржентинеца Томас Мартин Ечевери с 6:1, 6:0. Гръцкият тенисист, поставен под №12,  беше пробит в първия гейм, но след това не даде повече игра на съперника си.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна