Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нафтогаз": Русия нанесе въздушен удар по две украински подземни газохранилища

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Националната петролна и газова компания на Украйна "Нафтогаз" съобщи в четвъртък, че през нощта са били нанесени руски въздушни удари по две подземни газови хранилища, съобщава Ройтерс.

"Рано сутринта на 11-ти април врагът атакува две украински подземни хранилища. Складовете продължават да работят", посочи компанията в приложението за съобщения Telegram.

Държавният оператор посочи, че няма пострадали служители на съоръженията по време на атаката и че специалисти работят за отстраняване на "последствията от обстрела".

Междувременно министерството на енергетиката на Украйна съобщи, че е нанесен "масиран удар" срещу обекти на енергийната инфраструктура в Харковска, Запорожка, Лвовска, Киевска и Одеска области с помощта на дронове и ракети.

"В Одеска и Запорожка област в резултат на нападението е било повредено оборудване на високоволтови подстанции. В областите Лвов, Харков и Киев по време на въздушния удар е било изключено оборудване на съоръжения за производство на електроенергия", се казва в съобщението.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна