Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Звезди изнесоха "Урок по рок" в сливенското 11-о училище

Снимка: Стоян Радев

"Урок по рок" на открита сцена в сливенското 11-то училище проведоха вокалиста Дичо и китаристът на Ахат и Лили Иванова Иван Йорданов - Чери. Инициативата е на Младежки дом Сливен, а организатор е музикалния експерт Борис Беленски. Целта е да се популяризира българската поп и рок музика.

На откритата сцена в двора на училището прозвучаха най-големите хитовете в изпълнение на Дичо, а атмосферата бе като на рок концерт.

След урока мнозина от децата поискаха автографи и снимки с Дичо.

Дичо каза, че целта не е да бори чалгата, а да покаже, че има и друг тип музика.

"Чалгата е с голям достъп до телевизиите, по радиата. Много радиа, много канали, много е музиката и децата няма как да избягат от нея. Трябва да има канали по същия начин за тази наша музика, за всякаква музика, за да може да има баланс".

Организаторът Борис Беленски сподели, че другата важна цел на урока е децата да поискат да свирят и правят собствени музикални банди:

"Не съм тук, за да забранявам чалгата или да ги отклонявам, а по-скоро да разширя диапазона, палитрата от музикални стилове".

Директорът на училището Весела Паскалева обяви, че музиката и посещението на музикални звезди в училището е част от възпитанието на учениците.

"За да може да вдъхновяваме младите хора в изкуството, нали, това е най-ценното което можем ние да направим".


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени