Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симона Халеп с шанс да играе на олимпийския турнир

Симона Халеп може да играе в Париж с "уайлд кард".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Румънския олимпийски и спортен комитет (COSR) Михай Ковалиу каза, че ръководената от него институция няма да се откаже, докато не изчерпи всички възможности тенисистката Симона Халеп да получи "уайлд кард" за участие в fлимпийските игри в Париж. Това предаде за БТА румънската агенция Аджерпрес. 

"Има шанс за Симона. И мога да кажа, че няма да се откажем, докато не изчерпим всички начини да вземем "уайлд кард" за Симона. Най-важното е, че тя иска това с цялото си сърце. Тя има време да възвърне предишната си форма. Зависи само от нея и от това колко иска да участва в Париж. Моето послание е да бъде здрава, да има самочувствие и всеки ден да изкачва още едно стъпало, за да сбъдне олимпийската си мечта", обясни Ковалиу.

Симона Халеп, чието 4-годишно наказание за допинг беше намалено на 9 месеца от Спортния арбитражен съд в Лозана, се завърна в състезанията на Женската тенис асоциация (WТА), но това, че е на 1144 място в ранглистата, не й позволява да участва в олимпийските игри. Ковалиу се надява, че броят на румънските спортисти, класирани за олимпийските игри в Париж, в крайна сметка ще достигне 100. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна