Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синер срещу Циципас на полуфинал в Монте Карло

Яник Синер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вторият поставен в схемата на Мастърс 1000 тенис турнира в Монте Карло Яник Синер се класира за полуфиналите, където в събота ще играе срещу двукратния шампион Стефанос Циципас.

Италианецът надделя над отстранилия Григор Димитров Холгер Руне от Дания с 6:4, 6:7(6), 6:3 след два часа и 40 минути игра и така записа рекордната в АТР 25-а победа за сезона.

В първата част имаше само един пробив и той беше дело на шампиона от Откритото първенство на Австралия, Ротердам и Маями Синер за 3:2. Това му беше достатъчно да спечели частта.

В следващата италианецът имаше три поредни точки за пробив в четвъртия гейм, но седмият в схемата Руне игра много хладнокръвно и ги отрази, за да изравни после за 2:2. Двадесетгодишният датчанин показа арогантността си при 0:30 на свой сервис при 5:5. Той показа на публиката с жест, че много приказват, за което получи предупреждение от съдията на стол Дамиан Дьомюсуа. Руне не се съгласи със санкцията и поиска да повикат супервайзъра на турнира, като обясни, че всъщност е искал да помоли зрителите за тишина. Наказанието остана, а Синер отново стигна до 40:0, но не успя да пробие.

Стигна се до тайбрек. В него размяната на полетата стана при 3:3 точки. 22-годишният италианец получи два мачбола при 6:4, но Руне ги отрази.След това стигна до сетбол и го реализира след топка в аут на съперника.

В петия гейм на решаващия сет скандинавецът стигна до първата си точка за пробив в двубоя, но Синер я „изтри“ хладнокръвно. В осмия гейм италианецът проби за 5:3 след двойна грешка на съперника и след това веднага сервираше за място на полуфиналите. Яник стигна до общо трети мачбол и го реализира след ретур в аут.

Преди това Циципас1 №12 в схемата, победи Карен Хачанов с 6:4, 6:2. Гръцкият тенисист постигна четири пробива, а допусна един. Срещата продължи 83 минути.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна