Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатстването на първокласниците във В. Търново - само онлайн

Снимка: Архив на БНР

Кандидатстването на първокласниците във Велико Търново за новата учебна година ще бъде изцяло онлайн чрез централизирано електронно класиране. 9 общински училища в областния център ще приемат 706 първолаци.

На сайта на Община Велико Търново в раздел „Образование“ се публикувани критериите за електронния прием на първокласниците, като водещ остава адресът на детето и районът на училището. В системата е изготвена карта с районирането и телефоните за връзка с училищата.

Електронната система за прием в първи клас ще бъде активна от 17 май. Може да се кандидатства и за деветте общински училища едновременно, като документите ще се набавят служебно. Всяко дете може да бъде класирано само в едно училище, посочват от община Велико Търново.

За новата учебна година в община Велико Търново се очаква да постъпят 851 първокласници, разпределени в 34 самостоятелни паралелки и в 4 слети паралелки в училищата в селата Леденик, Самоводене, Балван и Церова кория. Най-много са заявените паралелки в СУ „Емилиян Станев“ – 6.

И през новата учебна година в СУ „Георги Раковски“ ще продължи обучение по метода „Монтесори“.


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна