Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Досъдебно производство за отрязаните дървета в центъра на Дупница

Съдът в Дупница
Снимка: Кирил Фалин, БНР

Образувано е досъдебно производство за отрязаните дървета в центъра на Дупница, казаха за БНР от прокуратурата в Кюстендил. Разследването е за унищожаване или увреждане на движими вещи. По данни на подалия сигнала, сечта е осъществена за времето от полунощ до 12:50 ч на 14 април. 

Изсичането на 13 дървета - бор, липа, ела - пред сградата на Общината и пощата наблизо стана под личното ръководство на кмета Първан Дангов. Това предизвика гневни реакции от страна на местни политически сили и коалиции, а и на отделни граждани. Намеси се и полицията. Беше поискана и оставката на градоначалника. 

По-късно кметът обясни, че Общината изпълнява проект по Програмата за трансгранично сътрудничество за 500 000 лева, според който пространството при площада трябва да се промени и да добие нова зелена визия, ще се прави зацветяване на тези площи. 

Засега сечта е спряна, а кметът Първан Дангов каза за БНР тази сутрин:

"Във фейсбук има такива снимки - карамфили с черна лентичка, вързани върху дънера. Е това ми дойде в повече вече. Такова вещерство чак не си представях, че сме способни".


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна