Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Балъков ще води Локомотив (София)

Красимир Балъков ще дебютира срещу Хебър в неделя.
Снимка: ПФК Локомотив София

Локомотив (София) освободи Данило Дончич, досега старши треньор, и назначи на негово място легендата на българския футбол Красимир Балъков, съобщиха на официалната си страница от клуба.

Ръководството на клуба взе решение да се раздели с досегашния старши треньор на клуба, а с него си тръгват още помощник треньорът и главен анализатор на тима Ивайло Захариев, треньорът на вратарите Владимир Манолков, както и кондиционният специалист Николай Георгиев, уточниха от "Надежда".

"Пожелаваме, както на него, така и на целия треньорски щаб много успехи занапред. Начело на тима застава легендата на българския футбол Красимир Балъков. По-късно ще бъде обявен и треньорския щаб, с когото ще работи новият старши треньор на отбора", се казва в съобщението на страницата на клуба. В екипа на Балъков ще влязат Георги Сърмов, треньорът на вратарите Армен Амбарцумян и Светлин Спасов.

Балъков е трети треньор на "червено-черните" през този сезон, след като началото беше дадено от Стойчо Стоев. Той не успя да изгради боеспособен тим и през средата на есента беше заменен от Данило Дончич. Бившият централен нападател на тима също не успя да спре пропадането и вчера след домакинското поражение с 0:4 от Ботев (Пловдив) решението на управата е било да се стигне до промяна.

Локомотив (София) завършва редовния сезон на 14-о място с 28 точки, на място, което изпраща на бараж срещу третия във Втора лига за запазване на елитния статут.

Балъков ще изведе отбора на първа тренировка утре, е дебютът му ще бъде на 28 април (неделя) като гост на Хебър в Пазарджик, воден от друга легенда на футбола у нас Любослав Пенев.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна