Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Глушков с приветствие за Деня на българския спорт

Георги Глушков, министър на младежта и спорта
Снимка: БТА

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков отправи приветствие по повод Деня на българския спорт, съобщи пресцентърът на ММС. 

„УВАЖАЕМИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ, РЪКОВОДИТЕЛИ И ДЕЯТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ,

За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по повод 17 май – Ден на българския спорт и професионален празник на всички, работещи в сферата на физическото възпитание и спорта!

На този ден през 1894 г. група швейцарски учители пристигат в България и полагат основите на организираното спортно движение у нас. 130 години по-късно България има своята богата спортна история и велики спортисти – шампиони и медалисти от олимпийски игри, световни и европейски първенства, прославили страната по целия свят. Вашето спортното майсторство, воля за победа и отдаденост са достоен пример за най-младите и прохождащите в спорта, които уверено искат да тръгнат по Вашия път.              

Благодаря на всички ангажирани в системата на българския спорт за всеотдайния труд и положените усилия за издигането на престижа на българския спорт и неговото развитие. Сигурен съм, че заедно ще надграждаме постигнатото до момента и ще вървим към нови върхови постижения.

Тази година е специална за спортния сектор, защото предстоят Олимпийските игри в Париж. Без съмнение най-голямата мечта за всеки атлет е участието на най-големия спортен форум. Вярвам, че нашите състезатели ще покажат най-доброто от себе си и ще представят достойно България във френската столица.

Пожелавам на всички здраве и бъдещи успехи, достойни за традициите на българския спорт!“, се казва в приветствието на министър Георги Глушков.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени