Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ювентус навакса изоставане от 3 гола в Болоня

Калафиори (втория от ляво-на дясно) бележи третия гол за Болоня срещу Ювентус.
Снимка: БТА

Отборът на Ювентус се спаси от загуба при гостуването си на Болоня в 37-ия кръг на италианското футболно първенство и с три отбелязани гола за последните 14 минути стигна до 3:3.

Битката за третото място обаче остана отворена до последния ден, след като този резултат увеличава точките и на двата отбора на по 68, докато зад тях е Аталанта с 66, но и с два мача за до края. И Болоня, и Ювентус си бяха осигурили участие в Шампионската лига, като домакините получиха символична купа за това си постижение след края на срещата.

И двата тима бяха наясно с целта в мача, но явно Болоня влезе по-мотивиран, тъй като осигури истински кошмар за гостите в началните минути. В рамките на 11 минути домакините дръпнаха с 2:0, като Рикардо Калафиори направи добавка в мрежата само след 90 секунди. 2:0 стана в 11-ата минута, когато Сантяго Кастро засече с глава в мрежата центриране на Каспер Урбански. Минути по-късно футболистите на Тиаго Мота, който води Болоня, вярваха в свое трето попадение. Йенс Йодгорд прати топката в мрежата, но съдиите маркираха засада и не го зачетоха.

Трудностите за Ювентус продължиха и през второто полувреме, когато Калафиори с второто си попадение покачи на 3:0, след като сам нахлу в наказателното поле и прати кълбото в мрежата, над плонжа на вратаря Войчех Шчесни.

За Ювентус положението стана трудно, особено след поредните турбулентни дни около клуба. Макс Алегри беше отстранен в петък заради недопустимо поведение и до края на сезона отборът ще бъде воден от Пауло Монтеро.

Но Федерико Киеза намали изоставането им 76-ата минута, а в 83-ата Аркадиуш Милик вкара още едно попадение за 2:3 от свободен удар. Малко очаквано, но минути по-късно Кенан Йълдъз оформи крайното 3:3 с далечен изстрел извън наказателното поле.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна