Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моресмо: Титлите на Надал в Париж са сред най-забележителните спортни върхове

Моресмо и Надал пред копие на статуята на испанеца, която се намира в комплекса "Ролан Гарос".
Снимка: FFT

Директорката на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" Амели Моресмо определи титлите на Рафаел Надал в Париж като едно от най-забележителните спортни постижения в света.

"Трудно е да се каже с какво може да се сравни това. Мисля, че физически и психически това е направоневероятно представяне. Да спечелиш 14 пъти на "Ролан Гарос" в рамките на 18 години е нереално. Като се има предвид петсетовият формат, говорим за настилка, която вероятно е най-изискващата в Тура през цялата година. За мен това е едно от най-големите постижения в спорта като цяло", заяви французойката в интервю за Евроспорт.

Моресмо оцени и възможността Надал да се представи пълноценно сега в основната схема, която започва в неделя, 26 май.

"Тук се отклонявам от темата, в смисъл че Рафа контролира ситуацията. И дори тук не е напълно той да решава. Знам, че решението ще бъде продиктувано от тялото му. Така че съм малко философски настроен по този въпрос. Разбира се, че искаме да го видим тук, на "Ролан Гарос". Той е у дома си. Както самият той казва, това е най-важният турнир в кариерата му. Не мисля, че е имал някакви проблеми с физическата си форма през последните няколко турнира, в които е играл. 

Рафа и "Ролан Гарос" - техните истории са тясно свързани. А това, според мен, е уникално в историята на тениса и спорта като цяло. Турнирът има своя собствена история с Рафа и това ще остане с нас завинаги, защото не мисля, че някой може да се сравни с това, което той направи тук", каза още двукратната шампионка от Големия шлем. 
По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна