Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локо (Сф) - Пирин пряко по "Хоризонт"

Красимир Балъков спаси Локомотив (Сф) от изпадане и ще получи предложение за нов договор с клуба

Съставите на Локомотив (София) и Пирин (Благоевград) се изправят един срещу друг в двубой от 35-ия кръг на първа футболна лига. Срещата е от 20.30 минути и ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт" на БНР.
Двата тима се намират в последната шестица, където са отборите, които се борят за своето оцеляване. Това е и последен кръг от тази група, а всички срещи стартират по едно и също време в 20:30 часа.
Мачът е на живот и смърт за гостите. Пирин се нужда от победа, за да си гарантира оставането им в елита и да не играе бараж за отпадане. Ако загуби, или завърши наравно обаче, в зависимост от останалите двубои, Пирин може дори да изпаднат директно. Разликата между спасителното трето място, където се намира Пирин, и опасното пето, където е Ботев (Враца), е само две точки. Именно затова са възможни всякакви сценарии в днешните двубои.
Иначе Пирин все още няма победа след разделянето на отборите. Благоевградчани имат две загуби и две равенства, които записаха в предишните два кръга.
Локомотив (София) от своя страна вече диша спокойно. Столичани надвиха Берое в предишния кръг с 3:0 като гости и си гарантираха спасението. Така днес “железничарите” няма за какво да играят, а просто ще искат да завършат сезона с успех.
Интересното е, че Пирин няма победа над Локомотив вече пет поредни мача. За последно “орлетата” надвиха днешния си опонент през 2022 година. По-рано през сезона благоевградчани направиха 1:1 у дома и загубиха с 0:2 в София.

Във Враца Ботев приема Берое с главен съдия на мача Валентин Железов.
Двубоят е със съвсем различен заряд за двата тима. Домакините се нуждаят отчаяно от победа, за да запазят някакви надежди за спасение, като в същото време се надяват на грешни стъпки на Хебър и Пирин, които играят срещу Етър и Локомотив (София) по същото време. Към момента Ботев е директно изпадащ с актив от 30 точки, докато пазарджиклии са с 31, а благоевградчани с 32.
Берое от своя страна вече спаси кожата и последните няколко мача играе за удоволствие и чест. Заралии са с 42 точки и печелят Трета група от втората фаза на родния елит.
Двата тима вече играха помежду си в редовния сезон, като Ботев победи с 1:0 като домакин, а в Стара Загора срещата завърши наравно 2:2.

Тимът на Етър продължава да държи в своите ръце съдбата на изпадащите и по-конкретно на Хебър (Пазарджик). „Виолетовите“ гостуват на тима на Любо Пенев и ако отново спечелят точки, възможно е да повлекат пазарджиклии със себе си към Втора лига.
Отборът на Светослав Петров вече взе точки на другите три тима, които се бореха за спасение – „Локо“ (Сф), „Пирин“ и „Ботев“ (Вр), и обяви, че ще играе честно до самия край.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна