Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пд) постигна минимален успех срещу ЦСКА София

Локомотив (Пд)
Снимка: БТА

Локомотив (Пловдив) завърши с победа сезона в Първа лига, след като „черно-белите“ постигнаха минимален успех с 1:0 над ЦСКА София като домакин в двубой от последния 35-и кръг на шампионата. Единственото попадение в мача на „Лаута“ реализира Петър Андреев още в петата минута. 

Така „смърфовете“, които днес бяха водени от Константин Мирчев, приключват кампанията на пето място в класирането с 58 точки. ЦСКА пък завършва сезона на трета позиция с 67 точки и ще играе бараж за участие в турнира Лига на конференциите срещу седмия в крайното подреждане. 

Двубоят започна отлично за домакините, които откриха резултата още в петата минута. Бабакар Дион центрира от десния фланг към наказателното поле, където Петър Андреев бе изпуснат от защитата на „червените“ и падайки успя да засече с глава в мрежата на Димитър Евтимов за 1:0. 

В 14-ата минута домакините бяха близо и до второ попадение. Андреев се озова на стрелкова позиция отляво в пеналтерията и шутира силно по диагонала, но стражът на „армейците“ реагира и отрази. След изпълнението на последвалия корнер пък Бабакар Дион отправи неточен удар от около 20 метра. 

Малко след това голмайсторът на „смърфовете“ бе принудително заменен от Кристиян Пешов заради контузия. 

В 42-ата минута Дион отново пробва късмета си с коварен изстрел от дистанция, който затрудни Евтимов, но вратарят на ЦСКА успя да спаси. Така почивката дойде при гол аванс за „черно-белите“. 

Втората част започна с още една възможност пред вратата на гостите от столицата. Защитата на „червените“ не се ориентира добре при центриране от пряк свободен удар и след разбъркване Мичи Нтело бе оставен да стреля от близка дистанция, Евтимов обаче парира, а при добавката на белгиеца Лазар Туфегджич изчисти пред голлинията. 

Играчите на Стамен Белчев отговориха в 53-ата минута. Георги Чорбаджийски засече с глава центриране на Джонатан Линдсет, но Мартин Луков показа отличен рефлекс и успя да отклони топката, която след това срещна напречната греда. 

В 72-рата минута стражът на Локомотив отново трябваше да прави ключово спасяване при силен удар на Станислав Шопов. Девет минути след това и Иван Турицов получи добра възможност да обстрелва вратата на „смърфовете“ от около 12-13 метра, но Луков за пореден път се справи със ситуацията и така домакините се поздравиха с крайния успех. 


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна