Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До четвъртък: Сутрините - ясни и слънчеви, следобедите - облачни и дъждовни

Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

През нощта ще бъде предимно ясно, във вторник преди обяд - предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). По-значителна ще е облачността над североизточните райони, а около и след обяд на места в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, по-интензивни в планините; възможни са градушки. Ще е почти тихо, ще духа предимно слаб северен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 20°.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево, по-значителна ще е облачността по северното крайбрежие и там ще има валежи от дъжд. Около и след обяд над Южното Черноморие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там също ще превали и прегърми. Преди обяд вятърът ще е предимно слаб от север-северозапад, след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Преди обяд в планините ще има и слънчеви часове, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, в отделни райони - временно интензивни. Ще духа предимно умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 7°.

През следващите два дни въздушната маса над страната ще бъде силно неустойчива. Сутрин ще е почти тихо, ще има и слънчеви часове, но около и след обяд на много места в страната ще бъде с краткотрайни валежи и гръмотевици, ще има условия за локални интензивни явления и градушки. Вятърът ще бъде предимно слаб, в сряда – от запад-северозапад, в четвъртък – от запад-югозапад. Максималните температури в сряда ще бъдат предимно между 21° и 26°, от четвъртък ще започне затопляне.

По публикацията работи: Eкип на БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна