Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Компании вече предлагат персонализирани придобивки на служителите си

Снимка: bapm.space

HR специалистите все повече трябва да се грижат за чувството за принадлежност, служителите да видят бъдещето си в самата компания.

Фирмите вече залагат повече на персонализирани придобивки, съобразно интересите на хората, които работят.

За бизнеса, а и за служителите от важно значение са не само информацията и данните, но и анализа им. За кадрите например - да предскажат доколко успешен би бил даден бизнес.

При динамиката на пазара на труда и нововъзникващите нужди се оказва, че се създават нови работни позиции, за които още няма обучение в училищата и вузовете. В този смисъл все по-съществен е приносът на стажантските програми.

Това коментира пред БНР-Радио София Емил Минев, член на Управителния съвет на Българска асоциация за управление на хора.

Ковид пандемията доста промени начина на работа, допълни експертът. Компаниите все повече гледат да подобряват благосъстоянието на служителите, и то съобразно индивидуалните потребности.

Едно от най-силните качества за HR специалистите е умението за бързо учене, адаптиране към средата и бизнес лидерите, подчерта Минев. Колегите му е добре да познават и оценяват фирмите, но още по-важно е да разпознават хората, подходящи за професионализма и културата на съответната компания.

  • Пролетната конференция на Българската асоциация за управление на хора „HR Days 2024“ тази година ще се проведеот 5 до 7 юни в София.
    Мотото е „The Questions of Tomorrow and the Answers of Today”.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна