Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигнаха обвинение на турски шофьор, предизвикал катастрофа в Прохода на Републиката

Снимка: Здравка Маслянкова

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение на турския шофьор на камион, който предизвика катастрофата с двама мотористи в Прохода на Републиката на 24 май. При инцидента на място загина единият от мотоциклетистите. Предстои в съда да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

В района на село Въглевци турският камион след десен завой навлиза в лентата за насрещно движение и удря два мотоциклета, управлявани от мъж и жена, румънски граждани. На място е загинал 45-годишният моторист, а инцидентът е по непредпазливост, посочват от държавното обвинение. На 27-годишния турски водач е повдиганото обвинение, за което законът предвижда лишаване от свобода от три до осем години, а в особено тежки случаи - лишаване от свобода от пет до дванадесет години.

Жената е с травма на ръката, след преглед е освободена за домашно лечение. Водачите на товарния автомобил и втория мотоциклет са проверени за алкохол и наркотици, резултатите са отрицателни.

Назначени са експертизи. Действията по разследването продължават под наблюдение на Великотърновската окръжна прокуратура.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна