Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подвижни секции ще има в четири общини в Кюстендилско

Снимка: БГНЕС

В четири от деветте общини на Кюстендилска област ще има подвижни секции за вота на 9 юни - Кюстендил, Сапарева баня, Рила и Бобов дол. За останалите пет общини подадените заявления са били под минимума - 10, казаха за БНР от Районната избирателна комисия. 

Подадените до момента заявления за гласуване в подвижна избирателна секция в Община Кюстендил са 15, затова секцията ще е една. Докато за местния вот през октомври 2023 г. подадените заявления за подвижните секции за гласуване бяха над 50 и Общината имаше готовност да създаде и трета подвижна комисия, което не се наложи, очевидно към предстоящия вот интересът е по-слаб, отколкото на местните избори, особено към евровота, коментират администратори. 

В малката Община Рила досега на почти всички избори е имало подвижна кутия, коментират от администрацията. Подадените до днес заявления там са 11. 

Председателят на РИК в Кюстендил Венцислав Механджийски заяви: 

"В тези общини, където има подадени заявления, може да продължат да подават заявления, ако някой желае. След 3-ти юни ще видим броя на заявленията и тогава ще видим дали ще бъде една секция, която може да обиколи избирателите, или ще бъдат две". 

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени