Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Росенов на четвъртфинал в Банкок

Радослав Росенов е на победа от олимпийска квота.
Снимка: БФБокс/Start-Photo.bg

Радослав Росенов се класира на четвъртфиналите на квалификацията по бокс в Банкок и остана на една победа от олимпийска квота. Българският национал в категория до 63.5 кг спечели с 5:0 съдийски гласа срещу монголеца Цендбатар Ерденебат, който завърши на пето място в Токио 2020.

Росенов направи почти перфектен двубой, след като се придвижваше отлично по ринга и не позволяваше на опитния монголец да го притиска към въжетата. Българинът заложи на игра от дистанция и бърза смяна на посоките, а съперникът му търсеше чести влизания с глава.

Стилът на Ерденебат му донесе наказание във втория рунд, което отвори вратата на Росенов за чиста победа. Тя изпрати българина на четвъртфинал, където той ще боксира за директна виза за Париж 2024. 

Съперник на Росенов в следващия двубой, насрочен за 31 май, ще бъде Александру Параскив. В края на миналата година молдовецът победи българския национал Румен Руменов на финала на 67 кг на турнир по бокс в Загреб, след което свали категория и взе европейско сребро в Белград.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени