Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Горска класна стая" и в ДГС "Акад. Николай Хайтов" - с. Хвойна

Снимка: iag.bg

Южноцентралното държавно предприятие се включва в кампанията "Горска класна стая" на Изпълнителна агенция по горите, която ще се проведе на територията на повече от 20 държавни горски стопанства в цялата страна.

В нея ще участват представители на шестте Държавни горски предприятия, държавни горски и ловни стопанства, Регионални дирекции по горите, дирекции на Природни паркове, лесозащитни и горски семеконтролни станции.

Проявата "Горска класна стая" е планирана за днес на територията на ДГС "Акад. Николай Хайтов" в с. Хвойна, в района, засегнат от пожара в края на месец август 2023 г. Темата е: "Възстановяването на гората след пожара".  В инициативата ще участват ученици от 10 и 11 клас на Професионалната гимназия по селско и горско стопанство и туризъм "Никола Вапцаров“ - Чепеларе, преподаватели от професионалната гимназия, а от горските структури - лесоинженери.

Учениците ще се запознаят с щетите, нанесени от пожара, как и с каква техника е овладян и какви мерки са взети за възстановяването на горските масиви. Ще бъдат показани вече усвоени площи, ще посетят и сечище, в което се работи, за да видят дейностите при експедиране на дървесина. В кампанията "Горска класна стая" са планирани над 40 събития.

Инициативата е част от целогодишната работа с деца на горските структури, а целта е да провокира в учениците интерес към гората и нейното опазване.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени