Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отпадна на "Ролан Гарос"

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Десетият поставен в схемата на Откритото първенство на Франция по тенис Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира от Големия шлем.

На централния корт в Париж „Филип Шатрие“ българинът отстъпи на втория Яник Синер от Италия с 2:6, 4:6, 6:7(3) след два часа и половина игра и не успя да се класира за първи път на полуфинал на "Ролан Гарос", който би бил общо четвърти за него в Шлема.

В първата част Синер доминираше на корта и направи два пробива – за 2:1 и в петия гейм. Това му беше достатъчно да спечели при втория си сетбол след 35 минути игра.

Тенденцията продължи и в следващата част и 22-годишният италианец откри с нов брейк, който направи с печеливш удар от ретур на втори сервис на Димитров. В четвъртия гейм Григор стигна до дюс при начален удар на Синер, който в понеделник за първи път ще оглави ранглистата на АТР, но съперникът му се измъкни с два чудесни сервиса.В седмия гейм българинът отрази нова точка за пробив, за да вземе подаването си за 3:4.При 3:5 Гришо сервираше за оставане в частта с нови топки и се справи, макар че се стигна до 40:40. След това Синер стигна до два сетбола и реализира първия след бекхенд ретур в аут на 33-годишния хасковлия.

И в началото на третата част Димитров трябваше да отразява брейкбол и след дълъг гейм взе подаването си. В следващата игра българинът стигна до първата си точка за пробив в мача, но я пропиля след дълго разиграване. В деветия гейм Синер стигна до две поредни точки за брейк и реализира първата след аут на Григор. При 5:4 италианецът сервираше за място на полуфиналите, но Гришо му поведе с 40:15 и върна пробива в последния момент с печеливш удар от форхенд. 

Стигна се до тайбрек. Размяната на полетата дойде при 4:2 точки за италианеца. При 6:3 Яник Синер имаше вече три мачбола и реализира първия след сечен бекхенд в аут на българина.

Той записа 33 печеливши удари (5 аса) срещу 49 непредизвикани грешки (5 двойни). При Синер балансът е 29-20.

След първия си четвъртфинал на "Ролан Гарос" Григор Димитров си тръгва от Париж с 400 точки за световната ранглиста, където е десети, както и с 415 хиляди евро от наградния фонд (преди облагането с данъци).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени