Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиан Илиев: Бяхме дисциплинирани в дефанзивен план

Илиан Илиев
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на националния ни футболен отбор Илиан Илиев записа пети мач начело на тима. Резутатите от петте мача са една победа и четири равенства. Последното бе снощи - 0:0 при гостуването на Румъния в първата от двете юнски контроли. 

"Първо, което искахме и го работихме на Бояна, е да сме изключително дисциплинирани в дефанзивен план. Направихме го, но трябва прехода да се подобрява от едната фаза в другата, защото отнехме много топки, но не ги развихме. Румъния има специфично изнасяне на топката и ако не си подготвен ще имаш проблеми. Както ние в някои ситуации не бяхме и можеха да ни накажат. Защото който дойде, ако не се вложи, ще имаме проблеми. Но всички дадоха максимума".

Попитан дали е имало днес играч-откритие в българския тим, той орговори: "Не. Щом са тука тези футболисти, значи са добри. В офанзивен план има много резерви като качество. Дадоха добра битка срещу един добър отбор, за да нямаме проблеми".

Вратарят Дюлгеров спаси дузпа, но Илиев отказа да го похвали персонално: "Не само той, но Митов и Светльо Вуцов са тук да си вършат работата. Гледаме напред, защото ни чака много тежко гостуване на Словения".

Как вижда Румъния за европейското го попитаха местни репортери.

"Тези мачове са такива. Бил съм от другата страна, знам как се мисли - чакаш да играеш на Евро. Добре е да мине тоя мач, ама чакаме европейското. Румъния е в група, в която е способна да продължи напред. Не е коректно да ги коментирам като качество, пожелавам им успех. Имам много приятели в Румъния и им пожелавам успех. С качествата на отбора ще постигнат добри резултати, няма да е изненада".

България завърши три пъти наравно с Унгария, Сърбия и Румъния. Къде е било най-трудно? "Голяма е разликата когато играеш квалификации. Унгария и Сърбия играха за резултат. Но и трите отбора – двата плюс Румъния, ни затрудниха максимално. Имаше моменти, в които можехме да загубим мача. Разликата между официален мач и контрола е голяма и не го казвам от куртоазия", завърши Илиев.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени