Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

партньорска публикация
Започва CULTURAMA CULTURAMA Water Live 2024 & Fête de la Musique:

Очакват ни три дни на вълните на музиката и изкуството с повече от 60 артисти от България, Франция и Полша

Шестото издание на фестивал CULTURAMA ще се проведе под мотото Water Live – музиката на водата! Програмата на фестивала включва 5 мащабни изложби на напълно различни като стил и визуална идентичност автори, обединени от широката тема на водата.

Ще се насладим на открити концерти и музикални и танцови пърформанси от преливащи един в друг жанрове и стилове – класика, джаз, самба, хип-хоп, музика от стъкло, изпълнени от български, френски и полски изпълнители и изливащи се в един истински Празник на музиката / Fête de la Musique.

Ще се включим в предизвикателството „Открий чешмите на София“ в специалната дигитална игракоято разработихме, вдъхновена от силата на водата и необходимостта да я опазваме. А какво е игра без награди? Участвайте от 11 юни и имате шанс да спечелите ваучери за пазаруване в приложението Lidl Plus на стойност 200 лева, подаръчен ваучер за две нощувки в СПА хотел Белчин гардън - кк Белчински бани, ваучер за продукти на Speedo – до 200 лв. и още много, много награди от нашите приятели и партньори на фестивала (виж програмата ни).

Няма да пропуснем да отдадем дължимото и на седмото изкуство – киното с прожекциите на филмите „Солта на земята“ с автори световноизвестния бразилски фотограф Себастио Салгадо и режисьора Вим Вендерс и филма „Dambusters – Тhe start of the riverlution“ на режисьора Francisco Campos-Lopez Benyunes.

Вижте какви събития ще ни предложи фестивала и кои са имената на част от изпълнителите, които ще ни вълнуват по време на CULTURAMA Water Live 2024 & Fête de la Musique:

ИЗЛОЖБИ: Михаил Заимов (България), Николай Сърдъмов (България), Венсан Рюфeн (Франция), Аксел Морел (Франция), Марта Джурина (България).

КОНЦЕРТИ: Василена Серафимова (маримба), Амин Буса и Жан Азуле от Компания Chriki'Z в колаборация с Българската Федерация по Брейк (хореографски пърформанс), Ина Кънчева (сопрано), Симфоничен оркестър на Враца с главен диригент Христо Павлов, френските артисти Венсан Пейрани (акордеон) и Франсоа Салк (чело), полският дует Glass Duo (музика на чаши), Лия Петрова (цигулка), френското дуо Oрели и Вериока (една китара, два гласа, мелодичен бийтбокс и кавакиньо).

ПРОЖЕКЦИИ: „Солта на земята“, автори: Себастио Салгадо и Вим Вендерс; Dambusters – Тhe start of the riverlution“, режисьор Francisco Campos Lopez Benyunes

ИГРА „Последвай извора“ – дигитална игра с вълнуващи награди и нови знания, свързана с чешмите и водите на София.

Шестото издание на CULTURAMAе в специална колаборация с Френски институт в България и тази година отново празнува Fête de La Musique, като дава свободен достъп до повечето от събитията.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна