Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Мирела Демирева на финал в Рим

Мирела Демирева
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българката Мирела Демирева преодоля квалификациите на скока на височина за жени от европейското първенство по лека атлетика в Рим и ще участва на финала в събота. Олимпийската вицешампионка записа трети резултат в първата пресявка с 1.89 метра.

Демирева, която спечели сребърен медал в Рио де Жанейро, преодоля с безпроблемно първите три височини на летвата, но не сполучи в двата си скока на квалификационния стандарт от 1.92 метра. Така тя остана на три сантиметра зад победителката, световна и европейска шампионка Ярослава Магучих от Украйна, която стартира на 1.89 метра и след това успя на 1.92.

Втора завърши сръбкинята Ангелина Топич, която преодоля последната височина от втория опит. Общо седем състезателки от пресявките в група А покриха 1.89 метра и утре ще скачат на финала за континентално злато.

Въпреки че не успя на 1.92 метра в квалификациите, Демирева вече е преодолявала два пъти височината през сезона на закрито. В края на миналата седмица българката стана шеста в Диамантената лига в Стокхолм с 1.90 метра от втори опит.

Най-доброто лично постижение на Демирева е 2.00 метра, записвано в Берлин и Стокхолм през 2018.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна