Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ян Облак: Българите са силен отбор, Сърбия също не ги победи

Снимка: БТА

Словения приключи подготвителния период за Европейското първенство в Германия с равенство 1:1 срещу България. Преди да замине за първенството, капитанът на домакините днес Ян Облак говори за местната телевизия Sportklub.

България, която Словения не успя да победи и след шестия мач между двата отбора, се очертава като труден съперник. И това се потвърди, след като днес българите вече водеха след по-малко от пет минути игра.

"Труден мач, особено в подготвителния период, когато тренировките са малко по-тежки. Срещнахме труден противник. България вече игра много добре в квалификациите срещу Сърбия, а накрая завърши наравно срещу Румъния“, каза Облак за съперника.

След което продължи генерално за отбора: "За съжаление не спечелихме. Бързо допуснахме гол, но отговорихме добре. Трябва да продължим напред, някои неща направихме добре, други трябва да поправим. Човек се учи от мач на мач и вярвам, че този мач ще ни покаже определени неща за Европейското първенство".

"Това беше последният подготвителен мач, в който всяка контузия би означавала сбогом на Европейското първенство. Колко трудно е за един играч да се отърси от тези чувства и да се представи по най-добрия начин? Аз лично не страдам от такива притеснения, но всеки отговоря за себе си. За себе си знам, че отивам в Германия с максимално чувство за отговорност".

Словения е в група С на Европейското първенство, като първо играе с Дания, след това със Сърбия, а третата среща е с Англия. България пък се подготвя за квалификациите в група С3 на Лигата на Нациите, които започват на 5-и септември с гостуване на Беларус, което по всяка вероятност ще се играе в Будапеща.


По публикацията работи: Христо Денев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени